Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin ja oivalluksiin siitä, miten olemme auttaneet heitä menestymään ICT-hankkeiden ammattimaisella johtamisella. Tarinoiden kautta voit tutustua tarkemmin siihen, miten voisimme auttaa yritystäsi parantamaan liiketoimintaanne, mitä lisäarvoa voimme yrityksellesi tuottaa ja miten voimme räätälöidä palvelumme tarpeidesi mukaan.

FinnSonic Oy – Ocio sparraajana, tulkkina ja asiamiehenä ERP-hankkeessa

FinnSonic Oy suunnittelee ja valmistaa ratkaisuja teollisuuden vaativiin osienpesuihin ja ilmailualan särötarkastuksiin. Kasvava vuonna 1979 perustettu perheomisteinen teknologiayhtiö sijaitsee Lahdessa ja työllistää suoraan noin 30 henkilöä. FinnSonic on vakiinnuttanut asemansa maailman johtavien yritysten laitetoimittajana älykkäiden teknisten ratkaisujen ja luotettavien laitekokonaisuuksien ansiosta.

FinnSonic otti Ocion kumppanikseen ERP-hankkeeseen tuomaan ulkopuolista ja kokonaisvaltaista näkemystä sekä varmistamaan hankkeen laadukkuuden ja sujuvuuden. FinnSonicilla arvostetaan erityisesti sitä, että Ocio toimi hankkeessa heidän asiamiehenään: Ocio auttoi tulkkaamaan FinnSonicin tarpeet ja vaatimukset järjestelmätoimittajalle sekä toimi myös laadunvarmistajana, jotta järjestelmätoimittaja toimi siten kuin FinnSonicilla odotettiin.

”Kyky yksinkertaistaa, löytää se punainen lanka sekä pitää meidät polulla – se on Ocion tehtävä. Risto seurasi sekä karttaa että maastoa.” korostaa FinnSonicin hallituksen puheenjohtaja Vesa Nurminen viitaten samalla myös Riston suunnistustaustaan.

FinnSonicilla koetaan, että he saivat enemmän hankkeesta irti Ociolaisten ammattitaidon ansiosta ja yhteistyö sujui todella hyvin. Liisa toimi projektin ajan FinnSonicin projektipäällikkönä ja oli aina tavoitettavissa tarvittaessa. Tietyssä vaiheessa projektia Liisa istui paljon Finnsonicin tiloissa ja Liisa koettiin yhdeksi tiimin jäsenistä.

”Ocion vahvuus on projektin vetäminen. Monesti EPR-projektissa yrityksen sisällä ihmiset uppoutuu käytännöntekemisen kautta. Ocion vahvuus oli katsoa projektia ylemmältä tasolta ja pitää asiakkaan puolta toimittajaan nähden. Ocion palveluita voisi suositella oikeastaan kenelle tahansa tämän tyyliselle teollisuuden alan yritykselle, joka on vaihtamassa esimerkiksi ERP-järjestelmää tai ottamassa PDM-järjestelmää käyttöön.” kertoo toimitusketjun päällikkö Mari Rainikka.

Vahterus Oy – Ocio vauhdittamaan kasvua ICT-järjestelmiä kehittämällä

Vahterus Oy on suomalainen perheyritys, joka kehittää ja valmistaa lämmönsiirtimiä tulevaisuuden tarpeisiin. Vahterus on hitsatun levylämmönsiirrinteknologian kehittäjä, edelläkävijä ja markkinajohtaja.

Vahterus on yli kolmessakymmenessä vuodessa kasvattanut liiketoimintaansa ja kasvanut kolmen hengen yrityksestä yli 400 henkilöä työllistäväksi kansainväliseksi toimijaksi. Suomessa sijaitsevan pääkonttorin ja tuotantolaitoksen lisäksi Vahteruksella on tytäryhtiöt yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Saksassa ja Kiinassa. Keskelle kauneinta suomalaista maaseutua, Vahteruksen kylään perustetulla yrityksellä on suuret kasvutavoitteet myös tulevaisuudessa.

Hallitun kasvun varmistamiseksi yrityksessä haluttiin vahvistaa IT-järjestelmiä laaja-alaisen kokemuksen omaavan ulkopuolisen toimijan kanssa, joka pystyi paneutua täysillä kehittämiseen ilman operatiivista vastuuta yrityksessä.

Vahteruksella arvostetaan Ocion laaja-alaista ja syvällistä tietojärjestelmäosaamista. Vahteruksella Risto on auttanut eri IT-järjestelmien yhteensovittamisessa sekä uusien järjestelmien valinnassa ja käyttöönotoissa.

“Suosittelen Ocion palveluita yrityksille, jotka haluavat kehittää omia IT-järjestelmiään. Riston vahvuus on kehittäminen; hän pystyy tuomaan näkökantoja ulkopuolelta, kun halutaan muuttaa ja kehittää toimintaa IT-järjestelmähankkeen kautta. Risto ei pelkää ottaa kantaa.” kertoo Vahteruksen liiketoimintajohtaja Matti Kontu.

”Risto on parhaimmillaan kasvuyritysten IT-järjestelmien kehitystyössä. Risto auttaa ihmisiämme ymmärtämään, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun eri ohjelmistopakettien pitää toimia yhdessä.” summaa Vahterus Oy:n toimitusjohtaja Mauri Kontu.

Haluatko hyödyntää Ocion asiantuntemusta yrityksessäsi?

Ocion laaja-alainen osaaminen on auttanut monia yrityksiä kehittämään digitaalisia prosessejaan.  Jos haluat tietää, miten Ocio voisi nostaa myös sinun yrityksesi digitaalisen kehityksen seuraavalle tasolle, ota yhteyttä Ristoon.

Molok Oy – Ocion asiantuntemuksella kohti älykästä jätehuoltoa

Molok Oy on kansainvälinen jätehuollon edelläkävijä, joka suunnittelee ja rakentaa Molok®-jätehuoltoratkaisuja jo yli 45 maahan.

Ocio on olennainen osa Molokin voimakasta kasvua ja menestystarinaa. Ocion Risto on osallistunut useisiin projekteihin; ERP-järjestelmän datanhallintaan, Power BI -hankkeeseen ja muihin IT-projekteihin asiantuntijaroolissa. Oman tietohallintopäällikkön puuttuessa Risto on Molokilla korvaamaton tiimin jäsen, jonka syvä asiantuntemus ja sitoutuminen ovat auttaneet Molokia etenemään vaativissa hankkeissa.

”Risto on kuin yksi meidät molokilaisista. Ristoon pystyy luottamaan. Se minkä Risto lupaa, sen hän tekee ja saamme näitä hankkeita eteenpäin”, summaa Molok-konsernin talousjohtaja Teuvo Halonen.

Riston panos on ollut ratkaiseva tekijä Molokin viimeaikaisessa kehityksessä. Riston ohjauksessa Molokilla ollaan siirrytty yksinkertaisista Excel-taulukoista kokonaisvaltaiseen, jatkuvaan mittaamiseen ja analysointiin. Samalla Molokin henkilöstön oma dataosaaminen on kehittynyt.

Hätälä Oy – ERP-järjestelmän vaihtoprojektissa 100 prosenttinen sitoutuminen ja aito kumppanuus menestyksen taustalla

Hätälä Oy on tunnettu laadukkaista kalatuotteistaan, jotka päätyvät Oulun tehtaalta niin kotimaisille ruokapöydille kuin kansainvälisille markkinoillekin. Yritys on kasvanut vuonna 1938 alkaneesta vaatimattomasta torikaupasta moderniksi kalataloksi, ja sen menestys perustuu tinkimättömään laatuun ja vahvoihin kumppanuuksiin.

Ocio Oy oli ratkaisevassa roolissa Hätälän merkittävässä ERP-järjestelmän vaihtoprojektissa. Toimivat IT-järjestelmät ovat elintärkeitä Hätälän jalostustehtaalla. Ocio tarjosi laaja-alaista asiantuntemustaan ja konsultointiosaamistaan varmistaakseen projektin onnistumisen. Ocion Risto ja Liisa osoittivat vahvaa projektinjohtamista, pitivät aikataulusta kiinni ja varmistivat sujuvan yhteistyön Hätälän ja järjestelmätoimittajan välillä.

Uuden ERP-järjestelmän ylösajon viikonloppuna oli jännitystä ilmassa. Järjestelmänvaihdos sujui kuitenkin todella hyvin ja järjestelmät lähtivät saman tien toimimaan suunnitellusti – ”kuin nappia painamalla”.

”Pystyn suosittelemaan Ocion palveluita minkäkokoiselle firmalle tahansa. Sekä pienet että suuret projektit onnistuvat varmasti ja sitoutuminen projektiin on 100 prosenttista” kertoo Hätälän tuotanto- ja logistiikkajohtaja Jari Jääskeläinen, joka arvostaa myös Riston ja Liisan kiinnostusta ja tukea projektin päättymisen jälkeenkin.

Jos etsit kumppania, joka auttaa sinua parantamaan liiketoimintaasi, olet tullut oikeaan paikkaan.

Meillä on vuosien kokemus ICT-hankkeiden ammattimaisesta johtamisesta ja kehittämisestä, joten tiedämme, miten voimme auttaa sinua saavuttamaan liiketoimintatavoitteesi. Tarjoamme räätälöityjä ratkaisuja ja olemme aina puolellasi ICT-järjestelmien kilpailutuksesta muutoksen läpiviemiseen ja liiketoiminnan tehostamiseen. Ota yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää, miten voimme auttaa sinua.

Ota yhteyttä Ristoon!